top of page
Vyhledat

Nové technologie: jak vám může umělá inteligence pomoct?

"Umělá inteligence” neboli AI (Artificial Intelligence) je stále častěji zmiňovaným tématem. Ze všech stran slýcháme o nových možnostech a využitích, které umělá inteligence dokáže, a to ve zlomku času. AI - přes to, že je na počátku své vzrůstající éry, dozajista ovlivní blízkou budoucnost. Ať už jste její příznivci nebo odpůrci, je minimálně zajímavé pozorovat, kam se tento nový směr ubírá.



Může umělá inteligence pomoci i vám? Pokud například podnikáte nebo chcete kvalitně propagovat svou tvorbu, produkt či službu, tak určitě ano. Může vám pomoct například s vhodnými texty pro váš web nebo sociální sítě (Copy.ai, ChatGPT), dále také s marketingem (Jasper, AdCreative) se SEO (Writersonic) nebo třeba s video obsahem pro váš web či YouTube kanál (Pictory). Pro většinu "smrtelníků" budou určitě přínosné nové programy od Microsoftu (Word, Excel, Powerpoint...), které budou vylepšené právě o AI.



HISTORIE A VYUŽITÍ AI


Umělá inteligence není úplnou novinkou konce minulého a především začátku letošního roku. Chatboty umístěné na stránkách e-shopů, v rámci zákaznické péče, již nějakou dobu běžně využíváme. Stejně tak programovací jazyky, které ještě déle používají kodéři a programátoři při výrobách poutavých webových stránek. Takže historie umělé inteligence sahá dál do minulosti - do doby, kdy umělá inteligence ještě nebyla tak inteligentní.



Umělá inteligence, jak ji známe dnes, může být pro někoho zábavou a pro jiného především pomocníkem, a to nejen v podnikání, ale brzy určitě i v běžném životě. Bude mít vliv i na všechny vědní obory a oblasti lidské aktivity. Očekává se například přechod na inteligentní zemědělství či potravinářské systémy, jejichž smyslem bude snížení plýtvání jídlem. AI také již dobře funguje v projektech na ochranu zvířat, kde ochránci přírody využívají umělou inteligenci k jejich monitorování v přirozeném prostředí. Využití AI se nejspíš stane běžnou součástí našich životů.



ČÍM VÁM AI MŮŽE PROSPĚT?


Jak jsme již zmínili v úvodu, tak vám AI může podstatně urychylit práci. Před pár dny například společnost Microsoft představila své produkty s vylepšenými funkcemi o AI. Co to znamená? Například to, že když budete chtít vytvořit poutavou prezentaci, tak nad ní nemusíte strávit X hodin nebo třeba i dní, ale zabere vám to mnohem kratší dobu. Do Powerpointu zadáte slovně příkaz o čem má prezentace být, zda má program použít veselé barvy a hovořit v přátelském tónu a během několika málo chvil máte hotovo. Samozřejmě je potřeba prezentaci zkontrolovat a případně poupravit k obrazu svému. Ale to hlavní - obsah, informace, vizuál i případné obrázky máte hotové. Stejně tak můžete pracovat s Excelem, kde už nebude potřeba znát příkazové vzorce pro funkční tabulky, ale zadání půjde udělat pouhým textem. Nový balík produktů od Microsoftu toho ale bude umět určitě mnohem více. Nechme se překvapit.



Už nyní jsou ale k dispozici zajímavé AI nástroje napříč různými obory, které si lze vyzkoušet. Od copywritingu, kde vám umělá inteligence pomůže napsat například poutavé texty pro vaše příspěvky na sociální sítě nebo různé prodejní texty, přes nástroje pro tvorbu webových stránek bez nutné znalosti kódování (Durable, Wix ADI), až po ty, které vám z mluveného slova například při rozhovoru nebo třeba pracovní poradě, vytvoří písemnou formu (Fireflies) nebo dokonce zápis s vypíchnutými nejdůležitějšími informacemi. K dispozici jsou v současnosti i různé nabídky kurzů, kde se naučíte s danými programy pracovat - např. kurz AI nástroje v podnikání nebo všelijaké video tutoriály, které vám umožní do tohoto nového oboru alespoň nahlédnout.



ZAJÍMAVÉ AI NÁSTROJE K PODNIKÁNÍ

Vybrali jsme pro vás několik zajímavých AI nástrojů, které by vám mohli při vaší práci pomoci. Ať už s podnikáním teprve chcete začít nebo si ho přejete vylepšit.


VALIDATOR AI

Za zmínku určitě stojí nástroj VALIDATOR AI. Pokud plánujete nové podnikání, projekt nebo třeba start up a potřebujete objektivní kritiku a zpětnou vazbu, můžete o to požádat umělou inteligenci VALIDATOR AI. Tento nástroj je zdarma a na jeden klik se dozvíte jaké mají vaše plány potenciál nebo jaká úskalí vás mohou potkat.


COPY.AI

Jde v podstatě o vašeho osobního copywritera, který pro vás udělá obsah na web, popisky produktů nebo příspěvky na sociální sítě. Copy.ai vám také pomůže s newslettery nebo reklamou. Základní zkušební verze je zdarma.



ADCREATIVE

Pokud se chcete více ponořit do reklam na sociálních sítích, tak by se vám mohl hodit program AdCreative, kde během několika sekund můžete vytvářet kreativy reklam a příspěvků na sociální sítě zaměřené na konverze. Měli byste získat lepší výsledky a ušetříte čas. Tento AI nástroj má spoustou funkcí, které vás připraví na úspěch v online reklamě.


BEAUTIFUL.AI

Pokud vytváříte prezentace, můžete to zkusit pomocí Beautiful.ai. Je to jeden z nejlepších nástrojů umělé inteligence. Během několika málo minut vytvoříte krásné a profesionální prezentace, které ušetří čas a usnadní vaše obchodní procesy.


DEEPL

Čas od času je potřeba něco přeložit a pokud jste doteď používali google translate, tak z DeepL budete nadšeni ještě víc. Je jednoduše přesnější.


GRAMMARLY

Pro někoho je čeština jednoduchá, pro jiného občas trápení. Buďte profesionálové a prezentujte veškeré texty "češtinářsky" správně. Pomůže vám s tím nástroj Grammarly. Ten umí kontrolovat gramatické, pravopisné a interpunkční chyby. S vestavěným slovníkem dokáže zkontrolovat více než 250 typů chyb, Pomůže vám i s anglickým textem či jinou řečí, kterou chcete mít správně.



A co říci závěrem? Pokrok jde kupředu a umělá inteligence bude do našich životů zasahovat více a více. Přesto, že je nyní na super vysoké úrovni, člověka zcela nahradit nemůže. U všech výstupů, které nyní AI nástroje provádí, je závěrečná lidská práce v podobě kontroly a korekcí nezbytná. Smysl pro cit a detail či hlubší kreativita jsou stále v našich rukách.




38 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page