top of page
Vyhledat

Victor Zastolskiy a jeho fantaskní obrazy

Když se zkombinuje surrealismus, fotografie, grafika a interiérový design, nemůže vzniknout nic jiného než unikátní dílo! Přijde vám, že tato kombinace nejde moc dohromady? Victor Zastolskiy má jiný názor a jeho umělecká práce mluví za vše. Nahlédněte s námi do surrealistického světa interiérového designéra, grafika a fotografa Victora Zastolskiyho, který nechal prolnout všechny své profese, aby mohl tvořit jedinečné a poutavé obrazy.



Ačkoli může Victorova práce působit jako fotografie, sám se jako fotograf moc nedefinuje. Jde spíše o digitální koláže, ke kterým fotografie využívá. Tento proces od vzniku fotky, přes precizní grafickou úpravu a 3D modelování vytváří zcela nové vizuální podoby.



Na počátku své kariéry se Victor živil interiérovým designem, který později začal využívat jako jedinečnou formu svého tvůrčího vyjádření.


Formoval ho nejen interiérový design, ale i umělecké vzdělání či design počítačových her, kterému se věnoval. Všechny tyto podněty postupně určovaly jeho osobitý umělecký styl a vlastně i celé jeho portfolio. Na většině obrazů totiž můžeme spatřit interiéry. Jedním z jeho oblíbených žánrů je fotografická koláž v níž propojuje klasické fotografie s 3D grafikou, a vytváří tak kreativní obrazy s fantaskními a nápaditými scénami. Rád do nich zakomponovává také zvířata či prvky přírody.



"Rád kombinuji žánry, nástroje a styly. A i když to nezaručuje vždy výsledek, často z toho vznikne něco zajímavějšího, než jsem očekával. Zkusit by se měl i ten nejodvážnější nápad. Je to jako vaření: pokud zvolíte nekompatibilní přísady, vaše jídlo může skončit buď v koši anebo vytvoříte průkopnický recept," říká umělec.



„Na světě existuje spousta skvělých umělců ve všech kreativních sférách. Pro mě jsou výsledky jejich práce tím nejsilnějším podnětem."


Kromě ostatních umělců Victora inspirují také jeho vlastní náhodné fotografie, které během dne pořídí, a které pak sestavuje do vizuálních příběhů. Z nich se pak rodí dokonalá surrealistická díla. „Někdy stačí vyfotit legrační obrázek, pro který pak vymyslíte nový příběh. Jindy si zas vytvoříte vlastní verzi slavného vizuálního konceptu, ale doplníte ji novým způsobem a svými vlastními detaily či obměnami. Vše ale začíná myšlenkou a dobrým nápadem."



„Chcete-li rozvíjet kreativní myšlení, měli byste hodně číst, sledovat a poslouchat. Nemusíte si dávat za cíl vytvořit hned něco jedinečného. Jinak byste mohli navždy sedět nad prázdným listem papíru. Musíte prostě pracovat a výsledky se brzy objeví," radí Victor Zastolskiy.


Více tvorby Victora Zastolskiyho najdete na Behance nebo jeho Instagramu (@victorzastolskiy).


 

Zdroj: designyoutrust.com, www.boredpanda.com
85 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page